Julije Cezar je vrlo važna ličnost za nastanak kalendara kakav koristimo danas. Pre Cezara kalendar je imao 12 meseci, ali ipak nije trajao isto koliko traje Sunčeva godina (365 dana i 6 sati), nedostajalo je 10 dana. Rimljani su se snalazili  na razne načine pa su nekad ubacivali dodatni mesec, povećavali broj dana ili nešto treće kako bi ovaj nedostatak premostili. Stoga običan Rimljanin nikada nije znao tačno koji je datum. Cezar je hteo da ispravi ovo, pa je pozvao čuvenog aleksandrijskog astronoma koji je sastavio novi kalendar po kome godina traje 365 dana i 6 sati, baš kao i sunčeva godina u astronomiji. Julijanski kalendar i danas koriste svi pravoslavci, pa i mi. To je zvanični crkveni kalendar naše crkve.

Osim o istoriji i nastanku, možemo mnogo da kažemo o izradi kalendara i njegovom dizajnu. Naša štamparija je jedan od lidera u ovoj delatnosti, pa nas odlikuju fantastični kalendari, cene koje su veoma pristupačne i kratki rokovi isporuke. U našem proizvodnom pogonu u Beogradu kalendare štampamo na najsavremenijim mašinama, pa je kvalitet štampanog materijala na najvišem nivou. Od mnogo tipova kalendara koje proizvodimo, izdvojili bismo zidne kalendare Single. Ovo je tip zidnih kalendara koji se sastoje iz jednog dela i vrlo često se biraju kao reklamni materijal. Mi ih izrađujemo u dva formata i to 320x650 mm i 320x470 mm. Postoji dve opcije kada je u pitanju broj listova na kalendaru. Prva podrazumeva da kalendar ima 13 listova, gde je prva strana naslovna a na svakoj sledećoj se nalazi po jedan mesec. Druga mogućnost je da se izradi kalendar za 7 listova kod kog je prva strana takođe naslovana, a na svakoj sledećoj odštampana po dva meseca. Ovi listovi se prave od kvalitetnog kunstdruka od 130 gr na kome se radi štampa kalendara u punom koloru. Kalendar naravno ima postolje koje se izrađuje od bele lepenke. Postolje kalendara i njegovi listovi su povezani srebrnom metalnom spiralom.

Based on the selection of product size and additional option attributes, you can view and download the help template for the product.

Kalkulator cena

Pogledaj cenu
(Min:20, Maks:5000)
Cena bez PDV-a : --
SKU:OFIKAL0006
Dodaj u korpu